Aplikacja: ocena sensoryczna produktów cukierniczych z wykorzystaniem uczenia maszynowego
Analiza profilu tekstury stała się ważnym punktem badań produktów spożywczych. Metody badania tekstury mogą zostać podzielone na ocenę sensoryczną, w której ludzie oceniają swoje odczucia podczas konsumpcji pokarmu oraz badanie właściwości mechanicznych, w którym wykorzystuje się instrumenty pomiarowe do zbadania twardości i innych właściwości pokarmu. W zeszłym roku prezentowaliśmy Państwu aplikację o ocenie sensorycznej ciasteczek metodą analizy wielowymiarowej (Aplikacja).
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z najnowszą aplikacją Shimadzu na temat oceny sensorycznej produktów cukierniczych z wykorzystaniem uczenia maszynowego z teksturometrem EZ Test.
Oprócz badań samych artykułów spożywczych posiadamy również w ofercie szeroką gamę wyposażenia do badań opakowań, co pozwala na badania żywności oraz materiałów opakowaniowych na jednym urządzeniu.
Zapoznaj się z naszą pełną ofertą maszyn wytrzymałościowych >>