Systemy zabezpieczające - przedkolumny, filtry liniowe
Przedkolumny ARION® (AGS - ARION® Guard System) to uniwersalny systemem ochronny, który można zastosować dla większości kolumn dostępnych na rynku. Jest łatwy w obsłudze i oferuje najmniejszą retencję analitów w porównaniu z innymi producentami. Zestaw AGS składa się z uchwytu i kartridży. Jest dostępny w kilku wersjach z różnymi wypełnieniami krzemionkowymi, dostosowanymi do fazy stacjonarnej danej kolumny HPLC.
- Uniwersalne - pasują do większości kolumn dostępnych na rynku.
- Bardzo mały wpływ na czasy retencji w porównaniu z innymi przedkolumnami.
- Łatwa instalacja.
- Wytrzymałość do ciśnienia 900 bar.
*Budowa przedkolumny ARION®
Numery katalogowe dla przedkolumn
* OM/W - organiczny modyfikator (mieszalny z wodą) / zalecana wodna faza ruchoma.
Dostępne ferrule do uchwytu (ARION® Guard System)
* Maksymalne ciśnienie dla ferruli PEEK zależy od zastosowanej kapilary. System zabezpieczający ARION® zawiera jedną ferrulę ze stali nierdzewnej w opakowaniu.
Filtry liniowe
Kolumny HPLC i UHPLC można ochronić przy użyciu systemu zabezpieczającego - przedkolumn lub poprzez zastosowanie odpowiedniego filtra liniowego (in-line) z wymiennymi frytami 0.2 μm lub 0.5 μm. Taki filtr może pracować pod ciśnieniem do 1375 barów i jest łatwy w użyciu. Korpus jest dwuczęściowy i zawiera wymienny filtr - metalową frytę.
- Minimalna objętość martwa.
- Łatwy w instalacji i obsłudze.
- Ciśnienie do 1375 barów.
- Wymienne fryty o różnej porowatości 0.2 μm lub 0.5 μm.
Filtr liniowy FGS
Filtry wbudowane (in-line)
Filtr in-line FGS wykonany ze stali nierdzewnej został zaprojektowany w celu zmniejszenia liczby połączeń w porównaniu ze standardowymi filtrami przedkolumnowymi. Filtr in-line gwarantuje bardzo małą objętość martwą dzięki niewielkiemu otworowi (0.15 mm w korpusie i nakrętce). Całkowita długość filtra wynosi 46.5 mm.
Filtr in-line FGS
Wymienne fryty
Uwaga: Zasadnicza fryta składa się z fryty ze stali nierdzewnej i pierścienia z PEEK. Pierścień ma średnicę zewnętrzną 2.92 mm. Wartości porowatości są tylko wartościami nominalnymi. Nie odzwierciedlają one maksymalnej wielkości porów fryty.