Food Shim-Pol Day - Najnowsze rozwiązania w analizie żywności
Food Shim-Pol Day - Najnowsze rozwiązania w analizie żywności
Zapraszamy na seminarium organizowane przez firmę Shim-Pol w Warszawie, Poznaniu i Krakowie. Podczas całodziennych, bezpłatnych spotkań zaprezentowane zostaną najnowocześniejsze rozwiązania dotyczące analizy żywności.
Miejsca i terminy szkoleń:
Warszawa | Poznań | Kraków |
---|---|---|
07.04.2025 | 09.04.2025 | 10.04.2025 |
Hotel Radisson Blu Sobieski | Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu | Uniwersytet Rolniczy w Krakowie |
Plac Artura Zawiszy 1 | Wydział Chemii, aula 2.64 | Wydział Technologii Żywności, sala nr 2 |
02-025 Warszawa | ul. Uniwersytetu Poznańskiego 8 | ul. Balicka 122 |
61-614 Poznań | 30-149 Kraków |
Zapraszamy do rejestracji przez formularz zgłoszeniowy dostępny poniżej. Pytania związane z rejestracją prosimy kierować na adres seminarium|shim-pol.pl| |seminarium|shim-pol.pl lub pod numerem telefonu:
+48 664 060 243 / +48 22 20 60 969
Rejestracja trwa do 28 marca 2025 roku.
Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. Obowiązuje limit: do 3 osób z jednej instytucji. Organizator nie pokrywa kosztów dojazdu oraz noclegu. Biorąc udział w wydarzeniu Uczestnik wyraża zgodę na publikację i wykorzystanie jego wizerunku przez Organizatora w celach autopromocji.
Program
Eksperci podzielą się swoją wiedzą na temat rozwoju technik analitycznych, które umożliwiają szybsze, dokładniejsze i bardziej efektywne badania żywności. Tematyka seminarium związana będzie z:
- przygotowaniem próbki,
- chromatografią cieczową z różnymi metodami detekcji,
- chromatografią z fazą w stanie nadkrytycznym,
- chromatografią jonową,
- chromatografią cieczową sprzężoną ze spektrometrią mas,
- aktualnymi trendami w badaniach żywności, m.in. pestycydów, alergenów, cukrów, związków PFAS,
- współczesnymi możliwościami chromatografii gazowej sprzężonej ze spektrometrią mas.
- wielowymiarową chromatografią gazową,
- wykorzystaniem metod spektroskopowych w zapewnieniu bezpieczeństwa produktów spożywczych ( ICP, AAS, FTIR, UV-Vis, RF), zastosowaniem mikroskopii FTIR oraz Raman/FTIR
Rejestracja Uczestników w dniu wydarzenia rozpoczyna się o godzinie 8:15. Wykłady będą odbywać się w godzinach 9:00-15:30. W trakcie seminarium Organizator zapewnia Uczestnikom wyżywienie oraz napoje w trakcie dwóch przerw - kawowej oraz obiadowej.