Food Shim-Pol Day - Najnowsze rozwiązania w analizie żywności

Termin:: Warszawa - 07.04.2025, Poznań - 09.04.2025, Kraków - 10.04.2025

 

Food Shim-Pol Day - Najnowsze rozwiązania w analizie żywności

Zapraszamy na seminarium organizowane przez firmę Shim-Pol w Warszawie, Poznaniu i Krakowie. Podczas całodziennych, bezpłatnych spotkań zaprezentowane zostaną najnowocześniejsze rozwiązania dotyczące analizy żywności.

 

Miejsca i terminy szkoleń:
 

Warszawa

Poznań Kraków
07.04.2025 09.04.2025 10.04.2025

Hotel Radisson Blu Sobieski

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

Plac Artura Zawiszy 1

Wydział Chemii, aula 2.64

Wydział Technologii Żywności, sala nr 2

02-025 Warszawa ul. Uniwersytetu Poznańskiego 8 ul. Balicka 122
  61-614 Poznań 30-149 Kraków

 

 

Zapraszamy do rejestracji przez formularz zgłoszeniowy dostępny poniżej. Pytania związane z rejestracją prosimy kierować na adres seminarium|shim-pol.pl| |seminarium|shim-pol.pl lub pod numerem telefonu:

+48 664 060 243 / +48 22 20 60 969

 

Rejestracja trwa do 28 marca 2025 roku.

Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. Obowiązuje limit: do 3 osób z jednej instytucji. Organizator nie pokrywa kosztów dojazdu oraz noclegu. Biorąc udział w wydarzeniu Uczestnik wyraża zgodę na publikację i wykorzystanie jego wizerunku przez Organizatora w celach autopromocji.

 

Program

 

Eksperci podzielą się swoją wiedzą na temat rozwoju technik analitycznych, które umożliwiają szybsze, dokładniejsze i bardziej efektywne badania żywności. Tematyka seminarium związana będzie z:

  • przygotowaniem próbki,
  • chromatografią cieczową z różnymi metodami detekcji,
  • chromatografią z fazą w stanie nadkrytycznym,
  • chromatografią jonową,
  • chromatografią cieczową sprzężoną ze spektrometrią mas,
  • aktualnymi trendami w badaniach żywności, m.in. pestycydów, alergenów, cukrów, związków PFAS,  
  • współczesnymi możliwościami chromatografii gazowej sprzężonej ze spektrometrią mas.
  • wielowymiarową chromatografią gazową,
  • wykorzystaniem metod spektroskopowych w zapewnieniu bezpieczeństwa produktów spożywczych ( ICP, AAS, FTIR, UV-Vis, RF), zastosowaniem mikroskopii FTIR oraz Raman/FTIR

 

Rejestracja Uczestników w dniu wydarzenia rozpoczyna się o godzinie 8:15. Wykłady będą odbywać się w godzinach 9:00-15:30. W trakcie seminarium Organizator zapewnia Uczestnikom wyżywienie oraz napoje w trakcie dwóch przerw - kawowej oraz obiadowej.

 

Zgłoszenie uczestnictwa na seminarium

Dane uczestnika

-

Obowiązek Informacyjny, czyli realizacja prawa do bycia poinformowanym

Zgodnie z art. 13 RODO pragniemy poinformować Państwa, iż od dnia 25 maja 2018 roku, Administratorem przekazanych przez Państwa danych osobowych jest SHIM-POL A.M. Borzymowski” E. Borzymowska-Reszka, A. Reszka Spółka Jawna, ul. Lubomirskiego 5, 05-080 Izabelin.

Przekazane przez Państwa dane osobowe przetwarzane są w celu przesyłania informacji handlowych w tym marketingowych w odniesieniu do produktów własnych i usług drogą elektroniczną lub/i telefoniczną. Podstawą prawną przetwarzania danych w celach marketingowych jest art. 6, ust. 1 lit. a), czyli zgoda osoby, której dane dotyczą oraz art. 6, ust.1 lit. f), czyli prawnie uzasadniony interes Administratora w wyniku obowiązującej strony umowy. Ponieważ „SHIM-POL” może przetwarzać dane osobowe swoich Użytkowników w celach określonych w punkcie powyżej, informujemy, iż dane osobowe mogą być ujawniane, udostępniane odbiorcom lub stronom trzecim, podmiotom, którym „SHIM-POL” powierza przetwarzanie danych osobowych na mocy i w oparciu umowy powierzenia i zgodnie z wymogami art. 28 RODO (procesorzy, którzy na zlecenia Administratora dokonują przetwarzania danych osobowych).

Informujemy, iż dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wymienianych powyżej celów: dane osobowe mogą być przetwarzane w celu przesyłania informacji handlowych w tym marketingowych w odniesieniu do produktów własnych i usług drogą elektroniczna lub/i telefoniczną przez czas nieokreślony, do momentu wycofania zgody lub zgłoszenia sprzeciwu. Zgodnie z RODO informujemy o przy sługującym Państwu prawie do: żądania od „SHIM-POL” dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub o prawie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także o prawie do przenoszenia danych. Zgodnie z RODO informujemy, iż w przypadku przetwarzania danych osobowych w oparciu o wyrażoną zgodę, wszystkie wyrażone zgody mogą być wycofane w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Osobie, której dane osobowe są przetwarzane przysługuje prawo wniesienia skargi w zakresie przetwarzania danych do organu nadzorczego, którym jest Urząd Ochrony Danych Osobowych w Warszawie, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. Informuje się, iż w związku z realizacją celów określonych w powyżej, podanie danych osobowych może mieć charakter dobrowolny, ale podanie danych jest niezbędne do realizacji celów związanych z przesyłaniem informacji handlowych w tym marketingowych w odniesieniu do produktów własnych i usług lub partnerów biznesowych współpracujących z „SHIM-POL”, drogą elektroniczną lub/i telefoniczną.

* - pola wymagane